Klar med badrumsskisserna? All planering? Nu när vi har förberett vår renovering är det dags att det börjar hända lite.

Rensa och stäng av vattnet

Första steget är att stänga av vattnet in till badrummet och här skulle vi nog rekommendera att ringa en rörmokare/VVS firma som kommer och fixar det.
Nu när vattnet är avstängt är det bara att börja plocka ut alla gamla grejer och skruva loss blandare och liknande.
Här är det dags att kolla över vad man tänker att behålla och vad som ska slängas eller kanske rent av kan säljas och få en liten peng till sitt renoveringsprojekt. Det finns många som kan tänka sig att köpa använda badrumsartiklar till bland annat sommarstugan och liknande. Så passa på här och få in lite extra pengar.

Bort med badrumsmattan eller klinkers

Sen när man har kommit så pass långt att man har fått ut allting från sitt badrum är det dags att börja riva ut badrumsmatta/klinkers om de det nu inte ska vara kvar. Här rekommenderas det att börja skära upp vid ett hörn och sedan riva ut det bit för bit. Skulle det vara så att ni tycker att det sitter för hårt kan ni ta hjälp av en värmepistol för att få limmet att lossna.

Sedan gör ni likadant med tapeten.

Kolla badrumsskisserna

När allt är utrensat från badrummet är det dags att börja bygga/installera nya artiklar.  Här hittar du lite tips och trix som kan hjälpa dig på vägen:

Så sätter du väggkakel

Så lagar du kakelfogar 

Så förstärker du gammal badrumsvägg

Så bygger du in badkaret

Så sätter du in golvvärme i badrummet

Om du inte har tid eller lust att renovera badrummet själv kan du alltid kika runt på nätet efter en badrumsfirma som kan hjälpa dig med jobbet. På badrumsproffs.se kan få koll på vad hela kalaset kommer kosta.