Kombinationen av betong och nät håller ihop din gamla badrumsvägg När du bygger om ett riktigt gammalt badrum där du har tagit bort puts och gammalt kakel – för att lämna plats för nytt – råkar du ofta ut för att väggarna är svaga och fulla av sprickor. Ja, nästan så svaga att muren rasar.

Fixa din gamla badrumsvägg

Som tur är kan du reparera väggarna så att de håller för ny puts och nytt kakel. Det gör du genom att förstärka väggarna med ett finmaskigt hönsnät. Spika eller häfta fast nätet så att det sitter på plats och förstärk sedan med ett laget torrbetong, KC 50-50-700, som bara ska blandas med vatten. Men fukta väggen först. Betongen ska ha samma konsistens som tjock välling. Kasta på betongen med murslev eller lägg på den med en slipbräda av stål.

Kombinationen av betong och nät kommer att hålla ihop muren. När grunden torkat kan väggen putsas upp med vanlig finputs.

Är det dags att få på kakel?

Så sätter du väggkakel 

Funderar du på att göra en mer omfattande badrumsrenovering?

Så planerar du din badrumsrenovering

Vill du inte genomföra renoveringen själv? Du kanske inte har ork eller tid att spendera x-antal timmar på att fixa ditt badrum. Kolla runt på nätet efter en bra byggfirma som hjälper dig.