Allt om renovering

Så planerar du din renovering


planeraVi tänkte gå igenom vad man bör tänka på eller vilka frågor vad man ska ta ställning till innan man drar igång och får ett bra flöde på sin renovering.

För att att hjälpa dig att sortera tankar, idéer och önskemål så börjar vi med att ställa oss några frågor. I och med att du svara på dessa frågor har du kommit en bra bit på vägen i den spännande processen detta innebär med renovering.
Ett bra tips kan vara att skriva av dessa frågeställningar som vi ställer för att sedan sitta i lugn och ro och svara på dom och sedan spara dom i en mapp tillsammans med färg- och materialprover. Då får du en bra strukturerad start och de bli lättare att slutföra sina projekt och att de blir bra från början.

Vilken atmosfär ska rummet ha?

  • Ska de vara ljust och luftigt?
  • Ska det vara en lugnt och intim rum/lägenhet/hus?
  • Vill du ha ett elegant och lite kyligt rum?
  • Eller ett robust och rustikt rum med utvecklingsmöjligheter?

Om du har sånär klart för dig hur du vill att rummet ska kännas att vistas i, blir det enklare att välja färger och material. Då kan du nämligen sortera bort det du inte gillar. Står ett lugnt och intimt rum på önskelistan, väljer du självfallet bort de kyliga blå nyanserna och undviker släta, blanka ytor. Vill du däremot ha ett ljust och luftigt rum, finns det många möjligheter.

Hur ska rummet användas?

  • Ska det vara en plats där barnen kan härja fritt?
  • Eller är det ett rum för vuxna.
  • Ska det finnas en matplats eller en arbetsplats?
  • Irriterar du dig snabbt på smuts och dammråttor?
  • Ska hemmets enda teveapparat stå här? Tänk sittplatser.

Tänk på att damm och smuts syns tydligare på mörka ytor än på ljusa. Ett matbord kan också användas till lek och arbete. Blanka ytor är snygga, men opraktiskt där barn håller till – små barnhänder lämnar ofta spår efter sig. Välj gärna ett bord i naturträ om du vill göra det enkelt för dig. Är du främst vuxna som ska hålla till i rummet är det kanske lämpligt att prioritera bekväma möbler.

Detta var början på vad du ska tänka på när de kommer till att planera sin renovering. Vi återkommer med fler frågeställningar inför din renovering, men börja med dessa och tänk igenom dom så är ni en bra bit till ert drömboende.

Allt Om Renovering is proudly powered by WordPress