Det finns många fördelar med att platsbygga sina möbler. Inte minst om du bor trångt och vill få ut så mycket som möjligt av dina kvadratmeter. Här tänkte vi gå igenom ett par saker som kan vara bra att veta om du planerar att fixa en platsbyggd garderob.

Utnyttja svåra och trånga vinklar med en platsbyggd garderob får du exakt den design du vill

Oavsett om du bor i en liten etta eller en stor villa kan det ibland vara svårt att hitta en standardgarderob som passar i just dina rum. Då kan det vara läge att se över hur en garderob kan byggas på plats i ditt hem. Har du en trång hall? Då kanske det vore bra att bygga in en sittplats i garderoben. Har du väldigt hög takhöjd? Då kanske du vill att garderoben ska gå från golv till tak så att du kan få så mycket förvaringsutrymme som möjligt.

Fördelar:

  • Du får det precis som du vill ha det
  • Det höjer värdet på bostaden inför en eventuell flytt

Hur mycket kostar en platsbyggd garderob?

Kostnaden varierar självklart beroende på vilken design du väljer på garderoben och vilka material du vill ha. Räkna med att det går på cirka 15.000 – 20.000 kronor ink. moms utan ROT-avdrag. Du kan alltid kika in på proffsbyggare.se om du vill se exakt hur mycket ditt projekt kommer kosta.

Väljer du att bygga själv behöver du bara bekosta materialet och då försvinner ett par tusenlappar från slutpriset. Tänk dock på att det kräver en del planering och en viss förkunskap. Blir det fel är det inte roligt att behöva riva ut allt igen – och bekosta en ny renovering.

Glöm inte: Använder du ROT-avdrag kan du sänka priset med cirka 20 procent.

Stäng meny