Det går att spara en hel del pengar om man lägger ner lite tid på sin badrumsrenovering själv. Det handlar inte om att man måste utföra själva renoveringen – men man kan planera och göra ett visst förarbete innan hantverkarna anländer.

Inled jobbet med din badrumsrenovering

Det är inte så svårt som folk tror utan det handlar mest om att man ska tro på sig själv. Först och främst ska du sätta dig ner och skissa på hur du vill att badrummet ska se ut när det är helt färdigställt. Det behöver inte vara millimeter ritade skisser. Det räcker att man får ett hum om hur det ska se ut när projektet är klart.

Kolla upp standardmått på föremål som ska få plats i badrummet. Det handlar till exempel om handfat, toalett, duschkabin/badkar och handdukstork. Vill du ha golvvärme så måste du planera för det nu. Glöm inte heller att planera belysningen i badrummet.

Är skissen klar?

Nästa steg är att börja riva ut ditt gamla badrum. Om du ska renovera hela badrummet måste allt som finns därinne monteras ner. Detta gäller även kakel om du inte vill ha kvar det. Här kan du även förbered väggarna med en primer som skyddar mot fuktskador. MEN tänk på att vissa bostadsrättsföreningar kräver att badrumsrenoveringar måste utföras av hantverkare med våtrumslicens och försäkringsbolag brukar också vara noga med att jobbet ska vara fackmannamässigt gjort.

Lämna därför helst arbetet med golvbrunnar, elektricitet, vattenledningar och dylikt till proffs.