Förr eller senare kommer det bildas fula kalkfläckar runt kranarna i kök och badrum. Har du ingen lust att spendera en massa pengar på avkalkningsprodukter? Då kan du andas ut. För det enklaste sättet att få bort den vita beläggningen är med helt vanlig ättika.  Gör så här:  fukta en trasa med ättika och vira den sedan den runt kranen. Låt trasan sitta kvar över natten. Nästa dag kan du lätt få bort resterna med fuktig trasa eller med nylonskursvamp.

Har du ingen ättika hemma?

Prova med citronsaft eller vinäger istället.

Få bort fula avlagringar i badrummet

Om det är badrummet som ska städas fyller du en sprayflaska en del ättika och tre delar vatten. Spraya på det drabbade området och skölj sedan med vatten. Observera att du helst inte ska använda ättika på pläterade kranar eftersom att det kan skada ytan. Vill du hellre använda citron? Halvera då citronen och gnid den runt kranen där det har bildats kalk.

Är det kaklet som ska rengöras? Då funkar samma lösning som ovan. Spraya, vänta någon minut, och torka sedan med en trasa. Är det toaletten som ska rengöras? Även här kan du använda dig av ovannämnda lösning. Ett tips är att skrubba med en tandborste på särskilt svåra fläckar.