Ska du renovera och funderar på att satsa på en lantlig stil? Få till ditt drömboende genom att följa ett par enkla riktlinjer när du bygger om.

Den lantliga stilen

VÄGGAR. Fundera över om du kan bevara gamla väggar? Lyft gärna fram väggpaneler. Annars kan du även tapetsera i vackra mönster.  Vad du väljer beror givetvis på vad du tycker är snyggt, men ”blommigt” eller ”jordnära färger” brukar få fram en lantlig känsla i rummet. Häng broderier på väggarna och sätt upp en hylla där du kan ställa porslin. I köket brukar pärlspont och öppna hyllplan ge en lite mer gammaldags känsla.

lantlig stil med gammalt porslin GOLV. Lägg trägolv, gärna med en viss slitning. Du kan även få fram en mer romantisk stil genom att lägga stengolv eller kakel. Kolla gärna på filmer som Chocolat eller Under Toscanas sol för inspiration. OBS! Tänk på att dessa golv blir kalla – överväg att lägga in golvvärme.

MÖBLER. Det ska vara rustikt och helst se lite slitet ut. I köket får det gärna finnas en kökssoffa. I vardagsrummet är en golvklocka en vacker detalj. Soffor, fåtöljer och textilier med blommönster gör sig också väldigt bra i ett lantligt hem. Har du inte tid att gå på loppis? Det finns en mängd olika webbutiker som har riktat in sig på just ”lantlig inredning” sök runt på webben så hittar du snabbt sidor som säljer både möbler och dekorationer.

VERANDA. En punschveranda är en perfekt detalj i ett lantligt hus. Här kan du inreda med sköna plädar, mycket trädetaljer, en trasmatta och blomkrukor med stora bladväxter eller rosor.