rengöringsmedel Är det så att du lägger mycket pengar på rengöringsmedel alternativt rengöringssprej så kan de vara på tiden att göra eget och spara en massa pengar.
En färsk undersökning från rengöringstillverkaren Grumme visar att vi svenskar städar miljöfarligt. Badrummet är det rum där man gör av med mest rengöringsmedel och är därmed också den största miljöboven.

Så gör du rengöringsmedel

Ett alternativ är att göra eget rengöringsmedel av såpa. Det är bra både för miljön och din ekonomi. Blanda en halv kapsyl såpa till en halv liter vatten i en sprejflaska.
Grumme såpa kostar ca 20 kronor för 750 ml, en såpaflaska räcker till 150 sprejflaskor hemmagjord såpa.

Du kan också blanda tre delar kokat vatten (som du har låtit svalna) med en del ättika.  Ha sedan i saft från en citron. Klart! Nu är rengöringsmedlet färdigt att användas som allrengöring i både kök och badrum.

Använd citron när du diskar

Citron är inte bara användbart i mat eller dryck – det är också ett riktigt bra städkomplement. Som nämnt ovan kan du ha det i rengöringsmedel, men ett extra tips är att också stoppa citronskivor i diskmaskinen. Det gör disken skinande ren! Det är bara att stoppa en citronskiva i exempelvis besticklådan och trycka på start.