SÅ FIXAR OCH UNDERHÅLLER DU KAKEL I DUSCHEN

Det är inte bara bilister som har nytta och glädje av lackförsegling, som används för att skydda en nyvaxad lack. Lackförseglingen kan med fördel användas även i badrum.

Kakelplattorna i duschhörnan och runt badkaret kan bli så blanka att de riktigt glänser. Och allt vatten som skvätts på kaklet rinner av utan att lämna vare sig kalk- eller tvålfläckar.

Även marmor, som är en ren naturprodukt och därför svårt att hålla rent eftersom det inte tål tuffa rengöringsmedel, får en skyddande yta när den behandlas.

Samma sak gäller för tvättställ och annat sanitetsporslin. Lackförsegling kan med fördel användas även på sådana ställen där det lätt bli fläckar efter kalk eller tvål, till exempel på kranarna. Tvätta av ytorna först och försegla dem därefter.

Du får för allt i världen inte behandla golvet eller botten av badkaret. Det kan vara livsfarligt eftersom den förseglade ytan blir fruktansvärt hal.

En flaska med 235 milliliter lackförsegling kostar runt 100 kronor och räcker till två behandlingar av ett normalbadrum som är mellan 10 och 15 kvadratmeter.

Innan du behandlar kakelplattorna på väggarna i duschhörnan med lackförsegling, så skall de tvättas mycket noga – helst avfettas – samt torkas. Se till att inte spilla lackförsegling på golvet eller botten av badkaret, som då blir rena skridskobanan.