Allt om renovering

Renovera och planera din tvättstuga Del 1


Foto: Elfa

Foto: Elfa

Tvättstugan tillbringar man ofta mer tid än vad man önskar i. Det handlar ofta om att det är trångt och dåligt med utrymme och inget speciellt roligt. Men med ett par enkla tips och lite planering så kan du göra det hela till en mycket roligare upplevelse. Vi ger dig en tips i en liten serie på 2 delar här på Allt om renovering.

PLANERA. Det är viktigt att ordna ett bra flöde för tvätten. Man kan ta tänka sig att man ska ha allt som i en kedja – från tvättkorgen till tvättmaskinen, upp på tork eller till tumlare och sedan vidare via en arbetsbänk för att sorteras och vikas eller strykas. Att få in detta naturliga flöde underlättar en hel del.

VENTILATION. Detta är A och O för att få tvätten torr. Det allra bästa är en tvättstuga med fönster som går att öppna. Saknas fönster – införskaffa en fläkt! Ligger tvättrummet i en fuktig källare kan en luftavfuktare vara bra, särskilt på sommaren då värmen är avstängd i huset.

VÄGGAR. Dessa ska tåla vatten men behöver inte vara lika täta som i badrummet. Målade ytor duger fint och kan kompletteras med några rader kakel över sköljhon. Välj ljusa färger  om rummet ligger i husets källare och saknar dagsljus.

GOLV. Ska vara ett slitstarkt och avspolbart våtrumsgolv med en rejäl golvbrunn. Undvik att förvara saker på golvet. Eftersom det lätt blir dammigt i tvättrummet är det viktigt att det är lättstädat. Om du vill stryka i tvättstugan är det bra med en trätrall, en kraftig plastmatta eller något annat mjukt att stå på.

LYS UPP. Skaffa ett gott allmänljus. Det är också viktigt med bra arbetsljus över arbetsbänk och strykbräda.

Renovera och planera din tvättstuga Del 2

Källa: viivilla.se

Allt Om Renovering is proudly powered by WordPress