Bra förvaring är A och O hemma om du vill hålla ordning och reda.

Ett par förvaringstips till hemmet

Hallen är det första intrycket man får av ett hem. Ge varje familjemedlem varsin box eller korg för handskar, mössor och annat småplock som annars lätt ser stökigt ut. Om det finns utrymme är det snyggt att rada upp en garderobsdel till varje familjemedlem  –  scrolla ner på den här sidan (13:e och 14:e bilden) för inspiration. Ligger det skor överallt? Skaffa skoställ som sitter på väggen. Om det är dåligt med utrymme kan det vara smart att hänga upp skoställ på insidan av en garderobsdörr.

I köket är insidan av skåpluckorna en outnyttjad yta som lämpar sig bra till förvaring. Sätt till exempel upp korgar, kastrullocks- och rengöringsmedelshyllor på insidan av dörrarna. Mer om hur du planerar ett litet och trångt kök 

I badrummet kan små korgar göra underverk för alla flaskor, smink och hårborstar som annars ger ett rörigt intryck. Utnyttja hörn och sätt in en hörnhylla. Du kan även hänga hyllor eller krokar på dörren om det är dåligt med utrymme.

I vardagsrummet får du snabbt ordning genom att placera alla fjärrkontroller i en gemensam låda och samla ihop alla sladdar i en sladdsamlare. Ett soffbord med extra förvaring under är idealiskt, liksom snygga tidningsställ.

I sovrummet är utrymmet under sängen perfekt att utnyttja till förvaring. Det kan också vara snyggt att ha en puff eller bänk med lock som går att öppna. Där kan du bland annat lägga filtar eller överblivna kuddar.