Allt om renovering

Så fixar du ditt elements termostat


Är det så att du har gamla element hemma och nu när det är dags att få igång värmen hemma när kylan tränger sig på? Vi går igenom stegen för att få dom att fungerar och få igång värmen igen.

Lufta elementet med en luftningsnyckel.

(1) Lufta elementet med en luftningsnyckel.

Det första du ska kolla när du sätter på dina element är om det låter i elementen. Är så fallet så kan det räcka med att du luftar elementet. Det gör du snabbast och enkelt med en luftningsnyckel.

Är det nu inte så enkelt att det bara är till att lufta element så behöver en skruvmejsel och en tång.

Det första vi gör att skruva av termostaten (2) och för att sedan sedan ta tången och ta tag i regleringsstiftet (3) och dra ut den om det behövs. Det kan behövas att “rucka” lite fram och tillbaka så vi får tillbaka lite fjädring i det. Du ska nu känna värme i rören och möjligtvis höra att vatten rinner till elementet. Det är nu möjligt att du behöver lufta elementen (1). Det du gör då tar luftningsnyckeln och skruvar tills du antingen hör luft komma ut eller vatten. När vatten strilar ut jämt och inte hör något pysande är detta klart och element ska nu fungerar precis som det ska.

Det är mycket möjligt att du inte får loss regleringsstifte tillräckligt och att det fortfarande inte kommer något vatten till elementet. Då är det mycket möjligt att du får ta en skiftnyckel och lossa första gängningen bakom regleringsstiftet. Det är möjligt att ni behöver rengöra här.

Ett tips är att ni har en bunken eller liknande till hands då ni ska lufta eller skruva loss gängningen bakom regleringsstiftet.

(3) Regleringsstift

(3) Regleringsstift

(2) Skruva loss termostaten

(2) Skruva loss termostaten

Allt Om Renovering is proudly powered by WordPress