Ett enkelt sätt att piffa upp sitt badrum är att byta badrumsbelysning. Vill du ha en färgglad lampa i taket? Snygga spotlights ovanför badrumsspegeln? I badkaret? Det går att göra stora förändringar relativt billigt.

Sätt in ny badrumsbelysning

När man snubblar in till badrummet tidigt på morgonen vill man helst kunna tända klara och starka lampor. Har jag kuddmärken i ansiktet? Det är viktigt att kunna se detaljer i spegeln. En tumregel är därför att satsa på starka lampor – men installera en dimer ifall du också vill ha en myskänsla i badrummet.

rätt badrumsbelysning ger badrummet ett ansiktslyft.
Rätt badrumsbelysning ger badrummet ett ansiktslyft.

Det finns naturligtvis olika sorters av belysning till badrum och dess olika delar. Klotrunda lampor (gärna helt genomskinliga) som kan sitta på väggen ovanför spegeln eller uppe i taket har varit trendigt ett tag nu. Spotlights har blivit lite utav en modern klassiker. De är väldigt populära och skiljer sig faktiskt inte så mycket åt rent kvalitetsmässigt. Du hittar en snygga lampor hos bland annat Lampan.se. Lite exklusivare belysning hittar du exempelvis på Olssongerthel.se 

Obs. En annan sak man ska tänka på när man köper ny belysning till sitt badrum är att belysningen ska vara godkänd för badrum.